Visie

Visie

De visie van Binnen ste Buiten is gebaseerd op drie peilers:

  • Veilige plek voor kind én ouder
  • Natuurlijk verantwoord opgroeien
  • Spelen als stevige basis voor later

Veilige plek voor kind én ouder
Op BsteB kinderdagverblijven moeten kinderen én ouders zich meteen thuis voelen. De ruimte straalt rust uit en de sfeer is huiselijk en warm. Het is ook een plek waar ouders zich gehoord en gesteund voelen als het gaat om de opvoeding en ontwikkeling van hun kind. BsteB stelt ouders, kinderen en personeel regelmatig in staat elkaar te spreken tijdens een gezellig samenzijn.

Natuurlijk verantwoord opgroeien
BsteB vindt het belangrijk dat kinderen in een natuurlijke omgeving opgroeien. Dit houdt in elke dag naar buiten en als het even kan écht de natuur in voor de ontwikkeling van alle zintuigen. Buitenspelen, het vrije spel en een gezamenlijk kringspel stimuleren de brede ontwikkeling van het kind. De inrichting en het speelgoed is bij voorkeur van natuurlijke materialen voor fantasievol spelen. Bovendien is er verantwoorde voeding.

Spelen als stevige basis voor later
Volgens BsteB is spelen van essentieel belang voor de ontwikkeling van het jonge kind. Tijdens het spelen ontwikkelen kinderen zich op alle vlakken. Sociaal, emotioneel, motorisch, cognitief en maatschappelijk. BsteB stimuleert dit nog eens met extra activiteiten als Muziek op Schoot, yoga, peutergym (alleen Rijswijk vanwege beschikbare sporthal) en uitstapjes naar bibliotheek, kinderboerderij, museum, strand of speeltuin.